Dit moet u doen:

1. Sluit u aan bij de vereniging

Meld u aan bij de Vereniging Woekerpolis.nl. U neemt dan deel aan de collectieve procedures die de vereniging voor haar leden voert. Dit is nodig om een hogere vergoeding te krijgen dan de standaard compensatieregelingen van de maatschappijen. Alleen op die manier kunt u uw verdwenen geld terughalen. Het maakt daarbij niet uit of uw polis al is beëindigd.

2. Stuit de verjaring van uw vordering bij uw tussenpersoon

Indien u uw woekerpolis heeft afgesloten via een tussenpersoon, verstuur dan aangetekend een stuitingsbrief naar uw tussenpersoon. Op die manier voorkomt u dat uw vordering verjaart. Het liefste binnen 3 jaar (dit is de verjaringstermijn voor dwaling), maar in ieder geval binnen de algemene verjaringstermijn van 5 jaar. De vereniging heeft ten behoeve van de leden naar alle verzekeraars een collectieve stuitingsbrief gestuurd. Als lid van de vereniging hoeft u dus geen stuitingsbrief naar uw verzekeringsmaatschappij te sturen.

3. Krijg een gratis hersteladvies

Onderneem actie om uw woekerpolis aan te passen of om er vanaf te komen. U heeft daarvoor recht op een gratis hersteladvies van uw tussenpersoon.

vereniging