Veelgestelde vragen
Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over het aanmelden. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een email naar vragen@woekerpolis.nl.
Over het aanmelden
Heeft het zin om mij bij de vereniging aan te melden als de polis reeds beëindigd, afgekocht of premievrij gemaakt is?
Ja, in al deze gevallen kunt u zich bij ons aanmelden.
Ook als uw polis is beëindigd kunt u meedoen met de collectieve procedures. Let op: de verjaringstermijn voor uw vordering bedraagt in dit soort zaken gewoonlijk 5 jaar. Als uw polis meer dan 5 jaar geleden is beëindigd en u heeft eerder geen stuitingsbrief verstuurd, dan is uw vordering waarschijnlijk verjaard en kunt u niet meer meedoen. Voorkom elk risico op verjaring en verstuur vandaag nog een stuitingsbrief naar uw aanbieder.
Ik ben al lid van een stichting. Is het zinvol om ook lid te worden van de vereniging?
Ja, dat is absoluut zinvol. De stichtingen Woekerpolisclaim en Verliespolis zijn verantwoordelijk voor de slechte compensatieregelingen die zij met de verzekeraars hebben afgesproken. De meeste gedupeerden krijgen hierdoor geen enkele vergoeding of slechts een minimaal bedrag. De vereniging gaat door het voeren van collectieve procedures ervoor zorgen dat verzekeraars worden gedwongen om de werkelijke schade te vergoeden.
Voor welke polissen kan ik mij aanmelden?
Bij het onderdeel aanbieders van Woekerpolissen vindt u een lijst met alle producten die wij hebben aangemerkt als woekerpolis.
Aanmelden met polissen van Allianz is sinds 27 juni 2017 niet meer mogelijk. Op die datum is een tegemoetkomingsregeling tot stand gekomen. Aanmelden met polissen van andere verzekeraars kan uiteraard wel.
Moet ik een kopie van mijn polis opsturen?
Op dit moment hoeft u nog geen stukken op te sturen. Als de vereniging aanvullende informatie of stukken van u nodig heeft dan zullen wij u daarvoor apart benaderen. Het is wel belangrijk dat u de informatie in uw digitale dossier zoveel mogelijk bijwerkt en actueel houdt.
Heeft u geen enkele informatie over uw polis meer in uw bezit? Gebruik dan onze voorbeeldbrief om stukken bij uw verzekeraar op te vragen.
Kan de vereniging mij adviseren over mijn woekerpolis?
Helaas kan en mag de vereniging geen advies geven over uw woekerpolis. U zult daarvoor op zoek moeten naar een financieel deskundige.
Ik heb meerdere polissen die op mijn naam staan. Hoe meld ik die aan?
In uw digitale dossier kunt u verschillende woekerpolissen registreren. Het is belangrijk dat dit alleen polissen zijn die (mede) op uw naam staan. Betreft het een polis van uw partner of een ander gezinslid, dan dient deze zich apart aan te melden als lid bij de vereniging.
Mijn partner en ik hebben allebei polissen. Hoe moeten wij ons aanmelden?
De aanmelding dient steeds te geschieden op de naam van de polishouder. Als uw partner en u allebei een polis hebben, dan dient u zich allebei afzonderlijk en met een eigen emailadres aan te melden. Als een polis op uw beider naam staat, dan kan één van u beiden zich voor die polis aanmelden.
Ik ben al aangemeld bij ConsumentenClaim. Is het zinvol om lid te worden van de vereniging?
Aangezien het mogelijk is om gratis lid te worden van de vereniging en het ook mogelijk is om dagelijks, kosteloos het lidmaatschap weer op te zeggen, raden wij cliënten van ConsumentenClaim aan om óók lid te worden van de vereniging. Hoe meer leden de vereniging heeft, hoe meer druk wij kunnen zetten op verzekeraars.
NB: Het belangrijkste verschil tussen de vereniging en ConsumentenClaim is dat de vereniging uitsluitend collectieve procedures voert, terwijl bij ConsumentenClaim individuele behandeling van uw zaak en/of een individuele procedure mogelijk is.
E-mails van de vereniging komen terecht in de ongewenste map. Wat nu?
Voeg ons e-mailadres aan de lijst ‘Veilige afzenders’ of ‘Veilige geadresseerden’. Dit doet u op de volgende manieren:
Microsoft Outlook: Klik met de rechtermuisknop op het e-mailbericht en vervolgens op ‘Ongewenste e-mail’. Kies daarna op ‘Domein van afzender toevoegen aan de lijst met veilige afzenders’.
Gmail: Kijk in uw ongewenste map en open de e-mail. Klik naast de knop ‘Beantwoorden’ op het pijltje en kies voor ‘Afzender toevoegen aan lijst met contactpersonen’ en ‘Afbeeldingen van afzender altijd weergeven’.
Hotmail: Ga naar uw ongewenste map en vink de e-mail(s) aan. Klik vervolgens bovenin de balk op ‘Niet ongewenst’.
Thunderbird: Open de betreffende e-mail. Klik op ‘Geen ongewenst bericht’.