De vereniging in het nieuws

Uitspraak Achmea

De rechtbank Gelderland heeft op 24 juni 2020 uitspraak gedaan in de procedure tegen Achmea. Deze wordt gevoerd door de Consumentenbond en de Vereniging Woekerpolis.nl. Hieruit blijkt dat Achmea haar klanten onvoldoende heeft geïnformeerd/gewaarschuwd over het hefboom- en inteereffect, waardoor de polis minder waard kan worden. Achmea moet de hierdoor geleden schade compenseren. In de uitspraak hebben de Consumentenbond en de Vereniging niet op alle punten gelijk gekregen. Daarom wordt overwogen in hoger beroep te gaan. Lees hier het artikel van Trouw.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 30 juni 2020

Collectieve woekerpolisprocedure tegen Achmea gestart

Op 3 januari 2019 zijn de Vereniging Woekerpolis.nl en de Consumentenbond een collectieve procedure gestart tegen Achmea. De procedure werd gestart met het uitreiken van de dagvaarding door de deurwaarder op het kantoor van Achmea in Apeldoorn. Lees hier het artikel van het AD of kijk hier de uitzending van Hart van Nederland terug.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 3 januari 2019

Nieuwe rechtszaak om woekerpolissen Achmea dreigt

De Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis dreigen met een procedure tegen Achmea. De verzekeraar gaat niet in op het ultimatum van de organisaties. Volgens de Consumentenbond en Vereniging Woekerpolis.nl verkocht Achmea 800.000 zogeheten woekerpolissen. Lees meer

Nu.nl, gepubliceerd op 26 november 2018

Massaal Woekerpolisprotest Achmea

Honderden consumenten reisden op 12 november 2018 af naar het hoofdkantoor van Achmea. De demonstratie was de afsluiting van een geslaagd Woekerpolis Event in Zeist. Tijdens de demonstratie overhandigden Ab Flipse (voorzitter Woekerpolis.nl) en Bart Combée (directeur Consumentenbond) namens hun achterban een sommatiebrief aan de directie van het bedrijf. Als Achmea niet binnen 14 dagen in overleg treedt over een compensatieregeling, dan wordt de verzekeraar voor de rechter gedaagd. Lees hier het artikel van de Telegraaf.

De Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 13 november 2018

Als de woekerpolis afloopt, is het toch nog even schrikken

Op 7 maart 2018 vond de Nationale Ontwoekerdag plaats. Consumenten kregen gratis tips over het ‘ontwoekeren’ van hun woekerpolis. De Nationale Ontwoekerdag is een samenwerking tussen Plus Magazine, de Consumentenbond, de Vereniging Woekerspolis.nl, ConsumentenClaim en MoneyWise. Van de 7 miljoen woekerpolissen die destijds zijn afgesloten, lopen er nog circa 2,8 miljoen. Lees meer

NRC, gepubliceerd op 8 maart 2018

‘Mensen laten hun geld liggen’

Waarom ondernemen mensen geen actie als het gaat om hun woekerpolis? In een interview verschenen in het AD legt voorzitter Ab Flipse dit uit en geeft hij aan dat hier verandering in moet komen. Lees het artikel hier.

AD, gepubliceerd op 18 oktober 2017

De Woekerpolis, een oplichting van 30 miljard

Voorzitter Ab Flipse legt in heldere taal uit wat de woekerpolisaffaire precies inhoudt, wat hij verwacht te bereiken met de vereniging en wat hij zo schandalig vindt aan deze affaire. Bekijk hier de video.

Café Weltschmerz, gepubliceerd op 17 oktober 2017

Woekerpolis.nl in hoger beroep in zaak over polissen Aegon

In juni 2017 heeft de rechter een mooie uitspraak gedaan in onze collectieve procedure tegen Aegon. De rechtbank in Den Haag vindt dat de verzekeraar haar klanten onvoldoende heeft geïnformeerd en gaf Vereniging Woekerpolis.nl grotendeels gelijk. Helaas werden niet álle punten van de vereniging toegewezen en hierdoor gaat de uitspraak ons niet ver genoeg. De vereniging heeft daarom hoger beroep ingesteld. Ab Flipse: “We gaan voor de hoofdprijs en niet een klein cadeautje van misschien 10 procent van de geleden schade”. Lees meer

RTL Z, gepubliceerd op 7 september 2017

Aegon zat fout met woekerpolissen

Vereniging Woekerpolis.nl heeft een belangrijke overwinning behaald bij de Rechtbank Den Haag. Volgens de rechtbank is Aegon ernstig tekort geschoten in de informatievoorziening aan haar klanten met een Koersplan, Vermogensplan en Fundplan. Dat is de belangrijkste conclusie uit de uitspraak in de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen Aegon.

Telegraaf, gepubliceerd op 28 juni 2017

Belangenorganisaties bereiken akkoord met Allianz

Vereniging Woekerpolis.nl, ConsumentenClaim en Stichting Woekerpolisproces hebben voor hun achterban met Allianz een akkoord bereikt voor de compensatie van woekerpolissen. Dit is de eerste tegemoetkomingsregeling die door de drie belangenorganisaties met een verzekeraar wordt gesloten. Lees meer

Nu.nl, gepubliceerd op 27 juni 2017

Vonnis in zaak tegen NN volgt in juli

11 april vond de mondelinge behandeling plaats bij de rechtbank Rotterdam inzake de collectieve procedure van Vereniging Woekerpolis.nl vs. Nationale-Nederlanden. De advocaten gingen uitgebreid in op de juridische details van de zaak. In juli volgt een vonnis. Lees meer

FD, gepubliceerd op 12 april 2017

“Rechtbanken wachten uitspraak NN af”

De Consumentenbond en Wakkerpolis brachten 27 maart 2017 hun dagvaardingen tegen Nationale-Nederlanden uit. Volgens Ab Flipse wachten de rechters de uitspraak in de zaak van Vereniging Woekerpolis.nl af die in de tweede helft van 2017 wordt verwacht.

NHD, gepubliceerd op 28 maart 2017

ASR veroordeeld tot terugbetaling kosten woekerpolis

ASR moet van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) kosten terugbetalen die zij ten onrechte heeft ingehouden op een woekerpolis. De zaak was aangespannen door ConsumentenClaim voor een klant met een Falcon Levensplan. Van dit product zijn er in Nederland circa 220.000 verkocht. De geschillencommissie van Kifid bepaalde dat ASR de eerste kosten inclusief gemist rendement moet terugbetalen. Deze kosten hebben onder andere betrekking op de advieskosten die destijds aan de tussenpersoon zijn uitbetaald. Ook heeft de klant recht op een hogere vergoeding voor het hefboom-/inteereffect. De polis moet nog herberekend worden, maar de totale vergoeding bedraagt rond de € 7.000,- . Deze bindende uitspraak van de geschillencommissie is richtinggevend voor andere gedupeerden met een soortgelijke polis. Luister meer

Telegraaf, gepubliceerd op 31 januari 2017

Ab Flipse: “Belangenbehartiging enige kans op compensatie”

Voorzitter van Vereniging Woekerpolis.nl, Ab Flipse, roept intermediairs op hun klanten te adviseren zich gratis aan te sluiten bij de collectieve procedures van de vereniging. Volgens Flipse weten velen niet eens dat er nog kans is op compensatie. Lees meer

AMweb, gepubliceerd op 15 december 2016

Woekermaffia

Boodschappentassen vol met papieren bij de Woekertoer; hoe zijn we aan die woekerpolissen gekomen, waarom wordt er niet ingegrepen en waarom is er nog steeds geen bevredigende oplossing? Het wordt allemaal weergegeven in het artikel van de Groene Amsterdammer: Verzekeringsmaffia.

De Groene Amsterdammer, gepubliceerd op 30 juni 2016

Stormloop op onafhankelijk woekerpolisadvies

Op zaterdag 11 juni 2016 organiseert de Vereniging Woekerpolis.nl voor gedupeerden met een woekerpolis een adviesmarathon. Meer dan 30 adviseurs zitten in Utrecht de hele dag klaar. Aanwezigen krijgen gratis onafhankelijk advies over wat ze met hun woekerpolis moeten doen en hoe ze hun schade vergoed kunnen krijgen. Daarvoor zijn er zowel financiële als juridische adviseurs aanwezig. Binnen een paar dagen meldden zich al 400 belangstellenden aan uit alle hoeken van het land, waarmee al meer dan de helft van de beschikbare plaatsen vergeven is. De adviesmarathon is een vervolg op de Woekertoer die de vereniging in 2014 en 2015 organiseerde en waarbij al enkele duizenden consumenten gratis onafhankelijk advies kregen.

Telegraaf, gepubliceerd op 7 juni 2016

Massaclaim Vereniging Woekerpolis.nl zet beursgang ASR op scherp

Vereniging Woekerpolis.nl heeft een week voor de aangekondigde beursgang verzekeraar ASR gedagvaard voor haar rol in de woekerpolisaffaire. Voor de vereniging, die onlangs de grens van honderdduizend leden passeerde, is dit de vierde collectieve procedure die zij start. Door ASR werden de afgelopen decennia circa 1,1 miljoen woekerpolissen verkocht, waarvan de producten Waerdye en het ABC Spaarplan de belangrijkste zijn. ASR hield op de polissen kosten in die contractueel niet met de klant overeengekomen waren. In offertes stonden misleidende rekenvoorbeelden, waarbij eindkapitalen werden voorgespiegeld die nooit gehaald konden worden. De gemiddelde schade wordt geraamd op € 4500,- per polis.

Telegraaf, gepubliceerd op 3 juni 2016

Oproep sjoemelsoftware woekerpolissen

Vereniging Woekerpolis.nl roept bezitters van woekerpolis-sjoemelsoftware op om deze aan haar op te sturen. Het gaat om software waarmee in het verleden offertes voor woekerpolissen zijn gemaakt. De vereniging wil de software gebruiken in de collectieve procedures die zij voert. De verwachting is dat met de software kan worden aangetoond dat verzekeraars hun klanten verkeerd hebben voorgerekend.

Telegraaf, gepubliceerd op 27 januari 2016

Woekervuur wordt Aegon nader aan de schenen gelegd

De rechtbank Den Haag heeft in een tussenvonnis van 28 oktober 2015 bepaald dat de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen Aegon zich gaat toespitsen op de producten Koersplan, Fundplan en Vermogensplan. Dit zijn de meest verkochte producten van Aegon die samen zo’n 70% van alle door Aegon verkochte woekerpolissen uitmaken. De rechtbank heeft aan de vereniging gevraagd om alle contractdocumentatie van deze producten, zoals voorwaarden, folders en brochures in het geding te brengen.

Telegraaf, gepubliceerd op 28 oktober 2015

Dit is de Dag: De strijd om de woekerpolis

Zaterdag 10 oktober brengt het reportageprogramma ‘Dit is de dag’ de strijd om de woekerpolis in beeld. Verslaggever en woekerpolisgedupeerde Henk Valk brengt aan de hand van zijn eigen zaak in beeld wat er fout is gegaan en wat je eraan kunt doen. Hij doet verslag van de activiteiten van onze vereniging tot in de rechtszaal. Kijk hier ‘Dit is de Dag’ terug.

NPO, gepubliceerd op 10 oktober 2015

Overweldigende belangstelling eerste bijeenkomst Woekertoer

Woensdag 7 oktober ging de Woekertoer van start. De opkomst was overweldigend. De vereniging heeft ruim 200 mensen voorzien van gratis en persoonlijk advies. Het nieuwsprogramma ‘Hallo Nederland’ was aanwezig en deed verslag: Kijk hier de Woekertoer terug bij Hallo Nederland (start bij minuut 03.08).

Omroep Max, gepubliceerd op 8 oktober 2015

Vereniging Woekerpolis.nl start Woekertoer 2015

Vereniging Woekerpolis.nl start op 7 oktober de Woekertoer 2015. Uit onderzoek van de vereniging onder haar leden blijkt dat 57% van de bezitters van een woekerpolis nog steeds geen maatregelen heeft genomen om van de polis af te komen. De vereniging roept daarom alle gedupeerden met een nog lopende woekerpolis op om in actie te komen. Tijdens de Woekertoer van de vereniging kan iedereen met een woekerpolis op verschillende plaatsen in het land terecht voor gratis financieel en juridisch advies.

VVP, gepubliceerd op 1 oktober 2015

Eerste hulp bij ramppolis

Het Europees Hof maakte met haar uitspraak van 29 april 2015 korte metten met het standpunt dat verzekeraars op basis van Europese wetgeving geen informatie aan klanten mochten verstrekken. De kans op compensatie voor gedupeerden is er groter door geworden, maar gedupeerden moeten wél in actie komen. En tot nu toe heeft naar schatting 80 procent van de woekerpolisbezitters nog niks ondernomen, zegt voorzitter Ab Flipse van Vereniging Woekerpolis, de grootste belangenorganisatie (90.000 leden). Lees meer

NRC, gepubliceerd op 9 mei 2015

Ab Flipse over uitspraak Europees Hof

Op 29 april velt het Europees Hof een oordeel inzake een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden. Nieuwsuur bracht hier verslag over uit met het commentaar van verschillende deskundigen, waaronder voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl Ab Flipse. Bekijk hier de uitzending terug.

Nieuwsuur, gepubliceerd op 23 april 2015

Reactie Ab Flipse op rapport AFM

Op 9 maart 2015 publiceerde de AFM haar rapportage over de nazorg van verzekeraars inzake de woekerpolissen. Reaal blijft flink achter, waardoor de AFM nu een procedure begint tegen Reaal bij de Tuchtraad Financiële Dienstverlening. Ook maakte de minister van Financiën bekend dat vanaf 1 juli verzekeraars wettelijk verplicht zijn hun klanten te activeren. Wanneer zij dit niet doen, kan de AFM een boete of dwangsom opleggen. Ook merkt de AFM op dat veel woekerpolisklanten het er vaak bij laat zitten. Voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl reageert hierop met hoongelach. Lees meer

Volkskrant, gepubliceerd op 10 maart 2015

Commissie schoffeert gedupeerde woekerpolisbezitters

De Commissie Verzekeraars stelt in haar rapport ‘Nieuw leven voor verzekeraars’ van 5 maart 2015 dat een woekerpolis de eigen verantwoordelijkheid is van gedupeerden: “De burger is uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor de risico’s van het leven.” Volgens de commissie moeten gedupeerden bovendien “een veer laten” om het woekerpolisprobleem op te lossen. Voor verzekeraars is er de mogelijkheid om claims middels een herverzekering af te dekken. Daarna kan de branche weer verder. Hoe gedupeerde klanten verder moeten, wordt in het rapport niet vermeld.

Telegraaf, gepubliceerd op 5 maart 2015

Voornemens voorzitter Ab Flipse

Voorzitter Ab Flipse deelt zijn voornemens voor 2015; onder andere een definitieve start maken met de oplossing van het woekerpolisdossier en een professioneel hersteladvies voor gedupeerden. Lees meer

Amweb, gepubliceerd op 30 december 2014

Vereniging Woekerpolis.nl overhandigt 25.000 meldingen aan AFM

Vereniging Woekerpolis.nl overhandigde dinsdag 9 december 2014 aan de Autoriteit Financiële Markten 25.000 meldingen die zijn binnengekomen bij het woekermeldpunt van de vereniging. Bij dit meldpunt konden woekerpolisbezitters aangeven in hoeverre het probleem met hun woekerpolis door hun verzekeringsmaatschappij is opgelost. Dat is in minder dan 5% van de zaken het geval. Het gemiddelde rapportcijfer wat klanten hun verzekeraar geven, is een 3. Lees meer

VVP, gepubliceerd op 10 december 2014

Conclusie 25.000 meldingen: hersteladvies verzekeraars zwaar onvoldoende

De Telegraaf brengt de resultaten van ons Woekermeldpunt aan het licht.

Telegraaf, gepubliceerd op 9 december 2014

Vereniging Woekerpolis.nl sleept Reaal voor rechter wegens fraude

Vereniging Woekerpolis.nl heeft maandag 3 november 2014 staatsverzekeraar Reaal gedagvaard. Reaal verkocht de afgelopen decennia circa één miljoen woekerpolissen. Klanten kregen misleidende offertes waarbij er bewust te hoge eindkapitalen werden voorgerekend. Deze polissen leveren tienduizenden euro’s minder op dan was voorgespiegeld. Lees meer

EenVandaag, gepubliceerd op 4 november 2014

Onderzoek van Hattum

Uit een onderzoek van Bonne van Hattum blijkt dat meerdere partijen, zowel claimorganisaties als verzekeraars, mee willen werken aan een nieuwe compensatieregeling die woekerpolishouders definitief schadeloos stelt. Vereniging Woekerpolis.nl staat hier positief tegenover.

Brabants Dagblad, gepubliceerd op 30 oktober 2014

Meer dan 20.000 meldingen binnengekomen

Bij het Woekermeldpunt van de vereniging zijn binnen twee weken meer dan 20.000 meldingen binnengekomen. Aanbieders van woekerpolissen krijgen een gemiddeld rapportcijfer van 2,6. Slechts in 4,4% van de gevallen is het probleem rond de woekerpolis opgelost. Lees meer

RTL Nieuws, gepubliceerd op 24 oktober 2014

Uitspraak Europese Hof geeft claimclubs vermoedelijk nieuwe munitie

Half december volgt de uitspraak van het Europese Hof inzake een individuele woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden. De commissie van beroep van Kifid heeft besloten deze uitspraak af te wachten en de lopende zaken op te schorten. Indien het Hof het advies van advocaat-generaal E. Sharpston opvolgt, heeft dit niet alleen grote gevolgen voor Nationale-Nederlanden, maar ook voor andere verzekeraars. Lees meer

Volkskrant, gepubliceerd op 16 oktober 2014

Woekermeldpunt geopend

Op 9 oktober 2014 heeft de Vereniging Woekerpolis.nl een meldpunt geopend voor bezitters van een woekerpolis. Meldingen worden doorgegeven aan de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Met het meldpunt wil de vereniging controleren of de afhandeling van woekerpolissen verloopt zoals verzekeraars aan de toezichthouder rapporteren. Ook wil de vereniging bewaken dat er met de meldingen echt iets gebeurt. Lees meer

BNR Nieuwsradio, gepubliceerd op 9 oktober 2014

Woekerpolisrapport AFM veel te rooskleurig

Donderdag 9 oktober 2014 verscheen het rapport van de AFM over de afwikkeling van het woekerpolisdossier. Het rapport gaf aan dat de verzekeraars tekort schieten in de nazorg. Ab Flipse, voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl, geeft aan dat het rapport alsnog een veel te rooskleurig beeld schetst van de oplossingen die verzekeraars treffen. Lees meer
Beluister de toelichting van onze voorzitter op BNR nieuwsradio.

RTL Nieuws, gepubliceerd op 9 oktober 2014

Nationale-Nederlanden bezoekt Woekertoer Rotterdam

Op 30 september organiseerde de Vereniging Woekerpolis.nl in Rotterdam de derde inloopbijeenkomst van de landelijke Woekertoer. Honderden gedupeerde bezitters van een woekerpolis kregen persoonlijk gratis advies van juridisch en financieel specialisten van de vereniging. Opmerkelijk was een incognito bezoek van de programma directeur van Nationale-Nederlanden die bij de verzekeraar verantwoordelijk is voor strategie en beleid inzake het woekerpolisdossier. Hij begeleidde een vriend die vragen had over zijn woekerpolis.

De Telegraaf, gepubliceerd op 1 oktober 2014

Column Erica Verdegaal: Woekerschade claimen loont. En hoe!

Collectief of individueel de verzekeraars aanpakken? Het kan ook allebei. Erica Verdegaal geeft in haar column tips en inzichten.

Erica Verdegaal, gepubliceerd op 6 september 2014

Informatiebijeenkomsten over woekerpolis

Vragen zoals “heb ik een woekerpolis?” en “wat moet ik doen om mijn schade vergoed te krijgen?” worden beantwoord op de informatiebijeenkomsten van de Vereniging Woekerpolis.nl. Op zes locaties in het land staan financiële en juridische specialisten klaar voor gedupeerden met een woekerpolis.

De Telegraaf, gepubliceerd op 6 september 2014

Uitspraak Aegon Bonusplan geldt ook voor Spaarplan

Vereniging Woekerpolis.nl heeft de uitspraak van Kifid van 14 augustus 2014 inzake Aegon Bonusplan geanalyseerd. De uitspraak is analoog van toepassing op het product Spaarplan van Aegon. Beide producten zijn qua productinformatie vrijwel identiek: Aegon presenteert de producten als een spaarproduct terwijl er feitelijk sprake is van risicovol beleggen. Kifid oordeelde dat de gedupeerde consument 80% van diens schade vergoed diende te krijgen.

Kassa, gepubliceerd op 28 augustus 2014

Nationale-Nederlanden probeert woord woekerpolis te schrappen

De advocaten van Nationale-Nederlanden hebben geprobeerd om het woord woekerpolis te schrappen als zoekterm. Dit blijkt uit een brief van de advocaten aan de Rechtbank Rotterdam. Met het verzoek om de zoekterm te schrappen, probeert Nationale-Nederlanden te voorkomen dat een voor haar negatieve uitspraak kan worden teruggevonden. Het betreft een tussenuitspraak in de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen Nationale-Nederlanden. Lees meer

RTL nieuws, gepubliceerd op 1 juli 2014

€ 25 miljard aan claims

De afgelopen twintig jaar zijn er ruim zeven miljoen woekerpolissen verkocht. Dit komt neer op een vergoeding van zeker € 25 miljard aan claims. Voorzitter Ab Flipse: “Dit gaat om bedragen die op hoog niveau met een regeling voor de hele sector moeten worden opgelost. Neem SNS Reaal. Die is nu zelf van de staat. Die krijgt straks een megaclaim die het niet kan betalen.” Lees meer

Nu.nl, gepubliceerd op 18 juni 2014

Onze voorzitter over het woekerpolisdossier: succes is in zich

Met behulp van ConsumentenClaim startte de vereniging collectieve procedures tegen Nationale-Nederlanden en Aegon. Ab Flipse, voorzitter van de vereniging, verwacht dat het woekerpollisdossier in 2015 opgelost is. Lees meer

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 13 juni 2014

NN wacht schadebedrag van 3,5 miljard

Op woensdag 12 juni 2014 gaf advocaat-generaal E. Sharpston een positief advies voor gedupeerden aan het Europese Hof omtrent een woekerpoliszaak tegen Nationale-Nederlanden. Uit onderzoek van de vereniging blijkt dat deze procedure effect heeft op 595.000 polissen van NN. Dit komt neer op een schadebedrag van € 3,5 miljard. Dit is een enorme opsteker voor de leden van de Vereniging Woekerpolis.nl.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 12 juni 2014

Procedure tegen NN schrikt beleggers af

ING gaat met haar dochterbedrijf Nationale-Nederlanden naar de beurs. De procedure van de vereniging schrikt beleggers echter af. Vereniging Woekerpolis.nl eist € 6000,- per polishouder voor bijna een miljoen woekerpolissen. Wanneer dit wordt toegekend, kampt NN met een groot probleem.

FD, gepubliceerd op 7 mei 2014

Nationale-Nederlanden krijgt geen uitstel in woekerpoliszaak van de vereniging

Op 23 april 2014 heeft de rechtbank Rotterdam een verzoek tot uitstel van Nationale-Nederlanden in de zaak van de vereniging afgewezen. De verzekeraar eiste schorsing of aanhouding van de zaak. De vereniging maakte hiertegen bezwaar en werd in het gelijk gesteld. Lees hier het hele artikel.

NU.nl, gepubliceerd op 25 april 2014

Stuiting verjaring woekerpolis

De vereniging heeft in het verleden voor haar leden stuitingsbrieven aan de aanbieders van woekerpolissen gestuurd. De Hoge Raad bepaalde op 28 maart 2014 dat deze manier van stuiten rechtsgeldig is. In de uitzending van TROS Radar van 7 april licht onze voorzitter Ab Flipse dit onderwerp en belangrijk nieuws over de vereniging toe. Bekijk hier de uitzending van TROS Radar.

TROS Radar, gepubliceerd op 7 april 2014

Aegon voor de rechter om megaclaim

Aegon krijgt als tweede grote verzekeraar een rechtszaak aan zijn broek van de vereniging. De vereniging heeft namens 50.000 leden de verzekeraar gisteren een dagvaarding laten overhandigen voor schade die zij lijden door ondeugdelijke Aegon beleggingsverzekeringen.

De Telegraaf, gepubliceerd op 29 maart 2014

Vereniging start collectieve procedure tegen Nationale Nederlanden

De Vereniging Woekerpolis.nl begint namens haar 50.000 leden een rechtszaak tegen Nationale-Nederlanden. De vereniging zegt dat de woekerpolissen van Nationale-Nederlanden grote gebreken vertonen. ”Uit eigen onderzoek is gebleken dat de door Nationale-Nederlanden uitgebrachte offertes niet deugen en dat de daarin voorgespiegelde geldbedragen nooit gehaald kunnen worden.” Lees hier het hele artikel.

Nu.nl, gepubliceerd 13 november 2013

Nationale Nederlanden moet terugbetalen

Volgens een tussenuitspraak van het KiFiD moet Nationale Nederlanden de verzwegen kosten van een woekerpolis, terugbetalen. Zo is vastgesteld na een klacht van een individuele gedupeerde tegen de verzekeraar. Nationale Nederlanden heeft honderdduizenden klanten benadeeld door de kosten van beleggingsverzekeringen te verzwijgen. Dit geld moet nu worden terugbetaald. Voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl, mr. Pieter Lijesen, roept mensen met een woekerpolis van Nationale Nederlanden op een schadeclaim in te dienen. ‘Helaas weet ik uit eigen ervaring dat mensen zich meestal niet melden.’ Om collectief een claim in te dienen tegen de verzekeraar, kunnen gedupeerden gratis lid worden van de Vereniging Woekerpolis.nl.

De Volkskrant, gepubliceerd 22 mei 2013

Onderzoek Radar en vereniging wijst uit dat flankerend beleid faalt

In samenwerking met tv-programma TROS Radar heeft de vereniging onderzoek gedaan naar het flankerend beleid voor woekerpolissen. Hieruit blijkt dat chronisch zieken met een woekerpolis grote problemen ondervinden als ze van hun polis af willen. Zij kunnen zich elders niet, of alleen tegen een forse premieverhoging verzekeren. Dit komt doordat het overlijdensrisico elders niet meer is te verzekeren. In de uitzending van Radar van 20 mei 2013 kwamen de resultaten van het onderzoek uitgebreid aan bod.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd 21 mei 2013

Nieuwe claims om woekerpolis

De compensatieregeling voor houders van een zogeheten woekerpolis bevat een fout die een nieuwe collectieve schadeclaim mogelijk maakt. Dat kan de verzekeraars miljarden kosten. Wordt de claim door de rechter toegewezen, dan zouden houders van een woekerpolis veel meer kunnen terugkrijgen dan wat is overeengekomen in de bestaande regelingen. Lees hier het hele artikel.

AD.nl, gepubliceerd 3 december 2012

Woekerpolisaffaire laait weer op

“Dit wordt een heel nieuw hoofdstuk in de woekerpolisaffaire”, zegt mr. Pieter Lijesen, voorzitter van de vereniging. Verzekeraars die dachten de woekerpolisaffaire achter zich te kunnen laten, zouden wel eens van een koude kermis kunnen thuiskomen. De vereniging bereidt collectieve procedures voor die kunnen uitlopen op een massaclaim van miljarden euro’s.

De Telegraaf, gepubliceerd 1 december 2012

Nieuwe miljardenclaim vanwege woekerpolissen

Verzekeraars kunnen uitzien naar een nieuwe miljardenclaim vanwege verkochte woekerpolissen. Daarmee gaat de woekerpolisaffaire een nieuw hoofdstuk in. Voorzitter Pieter Lijesen: “Aan de ene kant heb je twee door verzekeraars betaalde stichtingen die samen met verzekeraars heel hard roepen dat de woekerpolisaffaire is opgelost. Zij worden feitelijk ook nog gesteund door de overheid die eigenlijk liever niet ziet dat de werkelijke schade wordt vergoed, omdat de financiën van verzekeraars dan verder onder druk komen te staan. Aan de andere kant heb je miljoenen ontevreden gedupeerden die straks hun hypotheek niet kunnen aflossen of met een pensioentekort zitten. De rechtspraak is echter duidelijk: de veroorzaker van de schade moet betalen. En dat is nou precies waar wij voor gaan zorgen.” Lees verder

Nu.nl, gepubliceerd 1 december 2012

Nieuwe woekerpolisclaim op komst

Een nieuw opgerichte vereniging zegt nieuwe miljardenclaims voor te bereiden tegen verzekeraars wegens de verkoop van woekerpolissen. De Vereniging Woekerpolis vindt eerder gesloten compensatieregelingen onvoldoende en zegt dat gedupeerden mogelijk meer geld terug kunnen krijgen. Lees verder.

NOS.nl, gepubliceerd 1 december 2012