Nieuwsarchief 2018

Achmea wil niet praten over schikking Achmea
Achmea wil niet in overleg over een compensatieregeling voor klanten aan wie zij een woekerpolis verkocht. Verzekeraar Achmea reageerde op de sommatiebrief die op 12 november 2018 werd overhandigd. In de brief werd de verzekeraar opgeroepen om in overleg te treden over de afhandeling van 800.000 woekerpolissen. Achmea zegt dat het zaken individueel wil afhandelen. Dat leidde tot nu toe echter niet tot een afdoende compensatie voor consumenten. Een gang naar de rechter is nu noodzakelijk. Tegen de verzekeraar wordt nu een procedure gestart.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 27 november 2018

Uitstel uitspraak collectieve procedure ASR
Op 21 november 2018 heeft de Rechtbank Midden-Nederland de uitspraak in onze collectieve procedure tegen ASR uitgesteld. De uitspraak wordt nu verwacht in het begin van 2019.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 21 november 2018

Massaal Woekerpolisprotest Achmea
Honderden consumenten reisden op 12 november 2018 af naar het hoofdkantoor van Achmea. De demonstratie was de afsluiting van een geslaagd Woekerpolis Event in Zeist. Tijdens de demonstratie overhandigden Ab Flipse (voorzitter Woekerpolis.nl) en Bart Combée (directeur Consumentenbond) namens hun achterban een sommatiebrief aan de directie van het bedrijf. Als Achmea niet binnen 14 dagen in overleg treedt over een compensatieregeling, dan wordt de verzekeraar voor de rechter gedaagd. Lees hier het artikel van de Telegraaf.

De Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 13 november 2018

Het woekerpolisevent 12 november 2018
Op maandagmiddag 12 november 2018 organiseren de Vereniging Woekerpolis.nl, ConsumentenClaim, Stichting Woekerpolisproces, de Consumentenbond, Plus Magazine en Moneywise het woekerpolisevent in Zeist. Tussen 12:00 en 17:00 uur geven experts presentaties over woekerpolissen en alles wat daarmee te maken heeft. Ook zijn er adviseurs aanwezig waaraan bezoekers vragen kunnen stellen. Inschrijven kan t/m 8 november a.s. Let op: vol = vol.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 30 oktober 2018

Zitting collectieve procedure ASR
Op 28 augustus was de zitting in onze collectieve procedure tegen ASR in de rechtbank in Utrecht. Eind 2018 wordt een uitspraak verwacht.

Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 1 oktober 2018

De Nationale Ontwoekerdag
Op woensdag 7 maart 2018 organiseerden de Consumentenbond, Plus Magazine, de Vereniging Woekerpolis.nl, ConsumentenClaim en MoneyWise de Nationale Ontwoekerdag. Tijdens de Ontwoekerdag kregen bijna 1000 bezoekers gratis financieel en/of juridisch advies over hun woekerpolis. Kijk hier vanaf 9:10min de uitzending van NOS terug of lees het artikel van de NRC over de Ontwoekerdag.

De Vereniging Woekerpolis.nl, gepubliceerd op 8 maart 2018