SNS Reaal misleidt klanten opnieuw

Eind 2013 heeft de overheid ingegrepen in het woekerpolisdossier. Zij legde aan verzekeraars op dat zij voor 1 april 2014 de zogenaamde ‘opeetpolissen’ volledig moeten opruimen. Het is opmerkelijk hoe SNS Reaal in de media aan deze opgelegde taak een eigen draai geeft.

Tegenover Nu.nl laat SNS Reaal weten dat zij in 2014 een punt achter de woekerpolisaffaire wil zetten. Dit is een andere manier om te zeggen dat zij de datum van 1 april 2014 niet gaat halen. Bovendien wordt het nieuws gebracht alsof SNS Reaal uit eigen beweging de zaak gaat oplossen. Dit nadat zij klanten al vanaf 2009 aan het lijntje hield met de mededeling dat zij gedupeerden zou compenseren. Vijf jaar later weten klanten wel beter. Meer dan de helft ontving namelijk helemaal geen compensatie. Het deel wat wel wat kreeg, moest zich tevreden stellen met enkele tientjes tot een paar honderd euro. Een lachertje in vergelijking tot de werkelijk geleden schade.

Gelet op de collectieve procedure die de vereniging op korte termijn zal aanspannen tegen SNS Reaal, is het in ieder geval zeer onwaarschijnlijk dat SNS Reaal het woekerpolisdossier in 2014 kan sluiten. Maar wellicht zit er op korte termijn een geweldige compensatie voor alle klanten aan te komen? Dromen mag, maar de vereniging vertrouwt meer op het oordeel van de rechter.

Klik hier voor het artikel op Nu.nl van 13 februari 2014.
Klik hier voor het radiofragment waar onze voorzitter spreekt over dit onderwerp van 13 februari 2014.