Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veelgestelde vragen over het lidmaatschap. Staat uw vraag er niet bij? Stuur dan een email naar vragen@woekerpolis.nl.

Over het lidmaatschap

Hoe kan ik lid worden van de vereniging?

Lid worden van de vereniging is heel eenvoudig. Klik in het menu op ‘aanmelden‘. Vul uw gegevens in en klik op verzenden. U ontvangt direct een e-mail. Nadat u op de link in deze e-mail heeft geklikt is uw aanmelding afgerond.

Wat kost het lidmaatschap?

Lid worden van de vereniging is gratis. U hoeft alleen een bijdrage van 10% te betalen over het voor u behaalde resultaat. U kunt ook kiezen voor het plus-lidmaatschap. In dat geval wordt er vooraf een eenmalige bijdrage van € 100,- gevraagd. U helpt dan mee om de activiteiten van de vereniging te financieren. In ruil daarvoor wordt het percentage over een eventueel resultaat gehalveerd tot 5%.

Voorbeeld 1: Gratis lidmaatschap + 10% over het behaalde resultaat
De vereniging behaalt voor u een resultaat van € 1000,-. Uw bijdrage bedraagt dan € 100,-. Er wordt € 900,- aan u overgemaakt. Boekt de vereniging geen resultaat voor u dan betaalt u niets.

Voorbeeld 2: Eenmalig € 100,- vooraf + 5% over het behaalde resultaat
De vereniging behaalt voor u een resultaat van € 5000,-. Uw bijdrage bedraagt € 100,- vooraf en € 250,- achteraf. Er wordt € 4750,- aan u overgemaakt. Boekt de vereniging geen resultaat voor u dan bent u de eenmalige bijdrage van € 100,- kwijt.

Ik weet niet voor welk lidmaatschap ik moet kiezen.

Geen probleem. U kiest dan gewoon voor het gratis lidmaatschap. U heeft dan een jaar lang nog de tijd om te switchen naar het plus-lidmaatschap.

Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen. Hoe moet ik dat doen?

Opzeggen van het lidmaatschap kan dagelijks. Stuur daarvoor een e-mail naar lidmaatschap@woekerpolis.nl. Het is daarbij belangrijk dat de e-mail wordt verzonden vanaf het e-mailadres waarmee u bent aangemeld. U kunt ook schriftelijk opzeggen door een brief te sturen naar Vereniging Woekerpolis.nl, Postbus 22990, 1100 DL Amsterdam. Vergeet daarbij niet om uw volledige naam en adresgegevens te vermelden. Let op: Zodra u geen lid meer bent, kunt u geen aanspraak meer maken op resultaten die de vereniging voor haar leden heeft bereikt, ongeacht de periode dat u lid bent geweest.

Waarom moet ik bij resultaat een bijdrage betalen?

De vereniging heeft ervoor gekozen om juridische specialisten in te huren die werken op basis van no cure no pay. Dat heeft een aantal belangrijke voordelen. Alleen op die manier kan de vereniging direct starten met het voeren van tientallen kostbare collectieve procedures. Bovendien, als er geen resultaat voor de leden wordt bereikt, dan hoeft er niets te worden betaald.

Ik wil mijn bijdrage terug. Kan dit?

Betaalde bijdrages worden niet teruggestort. Bent u van mening dat er gelet op uw specifieke situatie toch een terugbetaling van uw bijdrage dient plaats te vinden? In dat geval kunt u schriftelijk een verzoek indienen gericht aan het bestuur van de Vereniging Woekerpolis.nl, Postbus 22990, 1100 DL Amsterdam. Vergeet daarbij niet om uw lidnummer, volledige naam en adresgegevens te vermelden en reden van uw verzoek.

Wat gebeurt er als ik me heb aangemeld?

U doet dan automatisch mee aan de collectieve procedures. U wordt van alle ontwikkelingen op de hoogte gehouden via onze nieuwsbrief (4 tot 6 keer per jaar) en website. Ook kunt u ons volgen op Facebook en Twitter.

Is het mogelijk mijn gratis lidmaatschap om te zetten in een plus-lidmaatschap?

Ja, dat is mogelijk. Log dan in op uw digitale dossier en klik op Mijn Lidmaatschap. Daar kunt u uw gratis lidmaatschap omzetten naar een plus-lidmaatschap.